UPS Access Point – UPS Kundesenter

Enten du er privatperson eller forretningsperson, bør det være enkelt å sende en pakke til både venner og forretningspartnere. Dessverre er det veldig mange nordmen som synes det er vanskelig å se gjennom hvilke muligheter de har. Her vil vi ta utgangspunkt i hva du trenger å være oppmerksom på som henholdsvis privatperson og handelsmann, og komme med noen gode råd om hvordan du gjør det raskest, lettest og billigst.

Send en pakke som privatperson
Som privatperson kan det noen ganger være vanskelig å finne ut hvordan du får sendt en UPS pakke. Det kan virke litt rart, med tanke på at vi er flinke til å ta imot dem. Ifølge transportdepartementet er det bare rundt 5% som synes det er vanskelig å motta pakker.

Årsaken til at mange privatpersoner har problemer med å sende pakker den andre veien, er for det meste knyttet til det faktum at vi gjør det så sjelden. Vanligvis bare noen få ganger i året – om ikke mindre. Derfor kan mye skje i markedet, og det er umulig å holde seg oppdatert. Derfor er det viktig at du alltid undersøker alternativene dine før du drar til postkontoret. Du kan ofte spare mye penger ved å kjøpe emballasje andre steder, og du kan unngå køen ved å kjøpe en pakkeetikett på nettet – og i stedet levere inn pakken i en eske eller en pakkebutikk. Den enkleste måten er å gå online og sammenligne prisene på leveransen. På slike nettsteder vil du ofte kunne kjøpe etiketter direkte, der det heller ikke er utenkelig at du kan få rabatt.

Send en pakke som selskap
Som bedrift blir guiden litt mer interessant. Her må du ta større hensyn til mottakeren, og hva mottakeren din mener er en akseptabel tjeneste. Dette kan være i form av leveringstid og leveringsmetode, men også i form av fraktprisen. Hvis segmentet ditt er spesielt krevende, må du ofte betale mer for frakten, da det kan være behov for spesielle løsninger. SCM + Logistics peker på en analyse der det ser ut til at gratis frakt og rask levering er noen av de viktigste punktene for forbrukerne når de handler på nettet. Dette stiller større krav til deg som selger, da du ofte må dekke kostnadene for frakt selv – og vanligvis ikke kan betale for en billigere 3-5 dagers levering.

Derfor er det viktig at du sørger for å forhandle en så god pris som mulig når du trenger å sende en pakke. Dette kan oppnås ved å følge opp prisene kontinuerlig, og sørge for å sammenligne forskjellige leverandører i markedet – og i mange tilfeller også ved å kjøpe større partier med etiketter. Her vil du vanligvis kunne få rabatt ved å legge inn en større ordre. Det er viktig å være i forkant av frakten, ettersom analysen også viser at omtrent halvparten av alle forbrukere har kansellert et kjøp, fordi frakten enten har vært for dyrt eller for sakte